Toont alle 4 resultaten

AJAX Automatisering

Het AJAX alarmsysteem kan op verschillende manieren ingezet worden. Zo wordt het systeem vaak gebruikt voor huis- en bedrijf automatisering, oftewel Domotica genoemd. Zo is er de optie om uw schakelaar in uw woning of bedrijf gemakkelijk aan te passen met de AJAX Wall Switch waardoor je op een gebruiksvriendelijke manier de schakelaar op afstand kunt bedienen vanaf je smartphone.

Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, beschrijven we hieronder de verschillende soorten bedieningsopties.


AJAX Smart Socket

De AJAX Smart Socket, ook wel slimme stekker genoemd, kunt u op afstand bedienen met uw smartphone. De AJAX Socket maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een lamp, pomp, modem of ander apparaat in en uit te schakelen met uw smartphone. Zo bedient u op een goedkope en eenvoudige manier uw apparaten op afstand met uw smartphone of koppelt u de apparaten aan een tijdschema.

AJAX Smart Socket

Ook kunt u met de AJAX Smart Socket via uw APP zien wat het stroomverbruik, het vermogen, de spanning en de status is van het apparaat dat aangesloten is op de AJAX Smart Socket. De AJAX Smart Socket is verkrijgbaar in de kleuren Zwart en Wit.

Het is ook mogelijk de AJAX Socket te laten samenwerken met een ander AJAX component. Als er bijvoorbeeld beweging wordt geconstateerd door de AJAX Motion Protect wit dan kun je gemakkelijk via de gebruiksvriendelijke AJAX APP of de AJAX software instellen dat de Ajax socket aangaat. Zo kun je ervoor kiezen dat er een lamp aanspringt wanneer beweging wordt gedetecteerd.


AJAX Dry contact relay

AJAX biedt ook een mini relais aan, genaamd de AJAX Dry Contact Relay. Deze kunt u gemakkelijk gebruiken om een contact op afstand te bedienen via uw Smartphone. Dit kan handig zijn bij situaties als het openen van uw poort of garagedeur, het aansturen van een elektrisch slot, het openen of sluiten van rolluiken, enzovoorts.

Bij veel toegangspoorten of garagedeuren zit een afstandsbediening, deze heeft een beperkt bereik en het kan wel eens handig zijn om de deur of poort te bedienen als u niet in de buurt bent. Zo openen wij onze magazijndeur als er een leverancier voor de deur staat en wijzelf niet op locatie zijn. Door gebruik te maken van de AJAX Dry Relay komen onze bezorgers nooit voor een dichte deur te staan en voorkomen wij dat bestellingen niet afgeleverd worden omdat we zelf niet aanwezig zijn.

U kunt het mini relais standaard op ‘verbroken’ of ‘gemaakt’ instellen. Voor meer informatie kunt u kijken bij  AJAX Dry Contact Relay.

Wilt u de AJAX Dry Contact Relay laten samenwerken met een ander AJAX alarm component? Dit is zeker mogelijk. Bijvoorbeeld met de bewegingsmelder AJAX Motion Protect wit. Via de gebruiksvriendelijke AJAX Smartphone APP of AJAX Software kunt u dit gemakkelijk instellen.


AJAX Wall Switch

Tot slot de AJAX Wall Switch, deze mini schakelaar is speciaal voor het schakelen van bestaande schakelaars van woningen en bedrijven. De AJAX Wall Switch wordt achter de bestaande schakelaar gemonteerd waardoor u zowel met de bestaande schakelaar als met uw Smartphone het licht kunt bedienen.

De AJAX Wall Switch is ook te koppelen met een tijdschema waardoor u geen omkijken heeft wanneer de schakelaar geactiveerd of gedeactiveerd moet worden. Zo is het mogelijk om al uw verlichting van uw bedrijf automatisch uit te schakelen op een bepaald tijdstip.

Ook de AJAX Wall Switch kunt u laten samenwerken met een ander AJAX component. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de AJAX Motion Protect wit. Als deze beweging constateert kunt u via de AJAX APP of software instellen dat de AJAX Wall Switch hierop reageert.

Ook kunt u met de AJAX Wall Switch via uw APP zien wat het stroomverbruik, vermogen, spanning en status is van het apparaat wat aangesloten is op de AJAX Wall Switch.


Meer informatie

Wil je meer informatie over de AJAX Smart Socket, Wall Switch, AJAX Dry Contact Relay? Download dan de AJAX handleiding of neem contact op met een van onze medewerkers via info@draadloos-alarm.nl.