Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

AJAX Bewegingsmelder voor binnen en buiten

AJAX biedt diverse bewegingsmelders aan voor bewegingsdetectie. De componenten zijn verkrijgbaar voor binnen en buiten gebruik en worden daarom zowel toegepast in ruimtes als buitenterreinen. Deze draadloze bewegingsmelder kan in een handomdraai geplaatst worden. U krijgt direct meldingen van de bewegingsmelder via gsm in de AJAX app. Zo bent u altijd en overal op de hoogte van de beveiliging van uw huis, kantoor of bedrijfspand.

AJAX bewegingsmelders worden toegepast voor het detecteren van bewegingen voor onder andere:

– Het beschermen van een ruimte door bewegingsdetectie
– Het beschermen van een bepaald object met een lasergordijnlens
– De aanwezigheid van indringers op uw terrein d.m.v. bewegingsmelders voor buiten

Wij hebben verschillende opties om uw huis van binnen te beveiligen op beweging. Dit zijn onder andere de AJAX MotionCam, AJAX MotionProtect, AJAX CombiProtect, AJAX MotionProtect Curtain en AJAX DoorProtect.

Ook zijn er verschillende bewegingsmelders voor buiten beschikbaar. Dit zijn de AJAX DualCurtain Outdoor, AJAX MotionCam Outdoor en AJAX MotionProtet Outdoor.

We zullen de verschillende draadloze componenten kort voor u uitleggen, zodat alle verschillen gemakkelijk en overzichtelijk voor u worden. Zo weet u precies welke bewegingsmelder voor u geschikt is.


AJAX MotionProtect (Bewegingsmelder)

De AJAX MotionProtect waarschuwt u bij de eerste tekenen van inbraak in huis of op kantoor. De detector wordt vastgemaakt aan de muur tegenover de deuren en andere plekken waar inbrekers mogelijk kunnen inbreken.

Deze AJAX bewegingsmelder detecteert bewegingen tot 12 meter en deze draadloze detector heeft de mogelijkheid om huisdieren die niet groter zijn dan 50 centimeter met een gewicht tot 20 kilogram te negeren.

 

Deze AJAX MotionProtect is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.


AJAX MotionProtect Plus (Bewegingsmelder met warmte radar)

De AJAX MotionProtect Plus heeft net een extra-tje ten opzichte van de AJAX MotionProtect.
De bijkomende microgolfsensor van de AJAX MotionProtect Plus filtert mogelijke interferentie van de airconditioning of bewegende gordijnen.

Deze bewegingsmelder is ideaal voor ruimtes met haarden of airco. Hij detecteert én negeert tocht, het bewegen van gordijnen en jaloezieën of lichtschittering en weerspiegeling.

AJAX MotionProtect (Bewegingsmelder)

De AJAX MotionProtect Plus detecteert d.m.v. een radar alleen menselijke aanwezigheid door te letten op temperatuurverschillen.

Deze AJAX MotionProtect Plus is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.


AJAX CombiProtect (Bewegingsmelder met glasbreukdetectie)

Met de AJAX CombiProtect is er optimale detectie mogelijk omdat er op twee manieren gedetecteerd wordt. Het is zowel een draadloze bewegingsmelder als glasbreukmelder. Door deze combinatie is de AJAX CombiProtect  in bijna elke situatie in te zetten.

AJAX CombiProtectHet bereik van de AJAX CombiProtect naar het te detecteren object bedraagt wel 12 meter en wanneer er sprake is van glasbreuk zal dit gedetecteerd worden in een afstand van 9 meter van het raam.

Als er dieren in de beveiligde ruimte aanwezig zijn, maakt de AJAX CombiProtect onderscheid tussen personen en dieren. Dit zal zo zijn wanneer het huisdier niet zwaarder is dan 20 kilogram en een hoogte heeft van minder dan 50 centimeter.

Deze AJAX CombiProtect is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.


AJAX MotionProtect Curtain

Met de AJAX MotionProtect Curtain kan het te beveiligen pand onder detectie worden gezet en kan er op dat moment nog gewoon door het pand bewogen worden.

Doordat de gordijn bewegingsmelder een rechte streep maakt waarin de detectie tot stand komt, is er nog voldoende bewegingsvrijheid mogelijk.

AJAX MotionProtect Curtain montage

Het bereik van de AJAX MotionProtect Curtain naar het te detecteren object bedraagt 15 meter.

Als er dieren in de beveiligde ruimte aanwezig zijn, maakt de MotionProtect Curtain onderscheid tussen personen en dieren. Dit gebeurt wanneer het huisdier niet zwaarder is dan 15 kilogram en een hoogte heeft van maximaal 40 centimeter.

Deze AJAX MotionProtect Curtain is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.


AJAX MotionCam (Winnaar van PSI Premier Award 2020)

De AJAX MotionCam Bewegingsdetector heeft een fotocamera om alarmen te verifiëren. Met de AJAX MotionCam krijgt u niet alleen een melding wanneer er beweging in het beveiligde pand gedetecteerd wordt, maar ontvangt u ook direct een hoge kwaliteit foto.

Zowel in het donker als in het licht is het voor de AJAX MotionCam geen probleem om een heldere beeldregistratie te tonen aan de gebruiker van het alarm. Tijd om een foto met standaardinstellingen af te leveren:

– Het ontvangen van foto’s duurt maximaal 9 seconden
– Fotokwaliteit: tot 640 × 480 px
– Foto’s in een serie: reeks van 1 tot 5 stuks

‘Indringer product van het jaar’ op de PSI Premier Awards 2020
AJAX MotionCam montage

Belangrijk feitje over deze bewegingsmelder: De AJAX MotionCam is ontworpen om uw veiligheid te controleren, niet uw persoonlijke leven. De bewegingsdetector is niet in staat om op verzoek foto’s te maken. De camera wordt alleen geactiveerd als reactie op een bewegingsdetectie alarm.

De gegevens worden versleuteld tijdens het hele proces van overdracht en opslag. Niemand analyseert de gegevens. U hoeft niet onder constant toezicht van de beveiligingscamera’s te leven om te weten waarom het alarm is afgegaan.

Deze AJAX MotionCam heeft een compatibiliteit die een AJAX Hub 2 of een AJAX Hub 2 Plus vereist om te kunnen werken.

AJAX Bewegingsmelder Buiten

Naast de AJAX Bewegingsmelder voor binnen, heeft AJAX ook buiten bewegingsmelders. Deze detectoren identificeren wanneer iemand op het terrein komt. Als iemand over een hek klimt of probeert om door de ramen te kijken, zullen de Ajax-detectoren onmiddellijk alarm slaan.

De AJAX draadloze bewegingsmelders, ofwel detectoren, zijn tevens voor buiten draadloos en zijn zo ontworpen dat het dieren en bewegende bomen kan negeren.


AJAX MotionCam Outdoor

Met de AJAX MotionCam Outdoor wit zal er optimale detectie buitenshuis gerealiseerd kunnen worden. Wanneer het buiten terrein van het beveiligde pand betreden wordt dan zal er een alarm gemaakt worden.

De bewegingsmelder bestaat uit twee PIR detectoren in één behuizing en de hierbij toegevoegde camera. Door deze techniek zal een vals alarm minder vaak tot niet voorkomen omdat er op twee punten detectie uitgevoerd wordt en deze ook samenwerken.

Het mooie van de AJAX MotionCam Outdoor is dat het de indringers ook in beeld brengt door een reeks van 2-5 geanimeerde foto’s. Deze reeks foto’s ontvangt u in minder dan 9 seconden!

Deze AJAX MotionCam Outdoor werkt alleen met de AJAX Hub 2 en AJAX Hub 2 Plus.
Tevens werkt deze niet met de AJAX ReXsignaalversterker!

AJAX MotionCam Outdoor montage

De beschermende kap zal de bewegingsmelder beschermen tegen regen en sneeuw. De camera is voorzien van een HDR-camera en een IR-achtergrondverlichting. Hierdoor maakt de camera bij elk weertype, dag en nacht, de beste beelden.

De Ajax MotionCam Outdoor is alleen verkrijgbaar in de kleur wit.


AJAX MotionPotect Outdoor

Met de AJAX MotionProtect Outdoor wordt er optimale detectie buitenshuis gerealiseerd. Wanneer het buiten terrein van het beveiligde pand betreden wordt dan zal er een alarm afgaan.

De bewegingsmelder bestaat uit twee PIR detectoren in één behuizing. Een vals alarm zal minder vaak tot niet voorkomen doordat er met deze techniek op twee punten detectie uitgevoerd wordt en deze ook samenwerken.

AJAX MotionProtect Outdoor Montage

Deze AJAX MotionProtect Outdoor heeft compatibiliteit met alle AJAX Centrales/ Hub en AJAX ReX signaalversterkers.

De AJAX MotionProtect Outdoor is alleen verkrijgbaar in de kleur wit.


AJAX DualCurtain Outdoor

Met de AJAX DualCurtain Outdoor kunt u het beveiligde pand of de mensen die al binnen zijn, beschermen. Deze gordijnbewegingsdetector detecteert mensen wanneer ze het terrein van het beveiligde pand willen betreden. Op die manier is het mogelijk alarmmeldingen te krijgen terwijl je zelf nog in het pand aanwezig bent en geen ongenodigde gasten wilt ontvangen.

De AJAX DualCurtain Outdoor bevat technologie om het beschermde gebied uit te breiden, wat uniek is onder gordijnbewegingsdetectoren voor buiten.
Als detectie in nabije omgeving is ingeschakeld, krijgt de bovenste PIR-sensor van de detector een extra smalle sector te zien, gericht in een hoek van 40 graden omlaag ten opzichte van het hoofdgedeelte.

Dankzij deze functie kunnen beide sensoren beweging ontdekken wanneer een mens het beschermde gebied binnengaat dicht bij de behuizing van de detector zelf, wat een oplossing is voor het probleem van de blinde vlek die veel dergelijke detectoren hebben.

AJAX DualCurtain Outdoor montage

Het bereik van de AJAX DualCurtain Outdoor is van 4 tot 15 meter. Dit is afhankelijk van de instellingen.

Deze AJAX DualCurtain heeft een compatibiliteit die met een AJAX Hub Plus AJAX Hub 2, AJAX Hub 2 Plus en de AJAX ReX kunnen samenwerken.

Deze AJAX DualCurtain is alleen verkrijgbaar in de kleur wit.