Toont alle 4 resultaten

 111,00
 111,00
 168,00
 168,00

AJAX Rookmelders met CO2 en gasdetectie

De AJAX Rookmelders, ook wel branddetectoren voor brandpreventie, beschermen u en uw spullen tegen brand door snel te reageren op rook en plotselinge temperatuurstijging. Zo krijgt u direct via het draadloos alarmsysteem een melding bij plotselinge temperatuurstijgingen of rookdetectie. Alle gebruikers van het AJAX beveiligingssysteem worden gewaarschuwd via de sirene, de mobiele app, sms’jes of oproepen. Doordat er verschillende meldingen of alarmen ingesteld kunnen worden, wordt de kans aanzienlijk vergroot dat iedereen door de AJAX rookmelder tijdig op de hoogte wordt gebracht van de brand en het pand veilig kan verlaten.

ROOKMELDERS VERPLICHT IN 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het in Nederland verplicht om op elke verdieping in je huis en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen gaat een rookmelder te hebben. Het Bouwbesluit wordt hierop aangepast wat het wettelijk verplicht maakt om hieraan te voldoen. De verplichting voor het plaatsen van een rookmelder geldt ook als je in een huurhuis woont.

Meer informatie kunt u lezen op onze pagina rookmelders verplicht in 2022


2 in 1 Rookmelder

De AJAX rookmelder detecteert naast het ontstaan van rook ook de temperatuur door middel van temperatuursensoren. Hierdoor wordt u tijdig op de hoogte gebracht wanneer er een brand is ontstaan, maar nog geen rookontwikkeling is gevormd.

Automatisch gaat het alarm van de rookmelder af wanneer de temperatuur boven de 60 graden komt of wanneer er een snelle temperatuurstijging van 30 graden plaatsvindt.

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders tevens verplicht in iedere woning. Alle bouwlagen dienen voorzien te zijn van rookmelders. Daarnaast moeten ook besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt, te zijn voorzien van een rookmelder.

Naast de brandmelder van AJAX, zijn er ook rookmelders, zoals de AJAX FireProtect Plus, die tevens een CO2 melder hebben en koolmonoxidevergiftiging kunnen voorkomen. Daarnaast kunnen de branddetectoren van Ajax onafhankelijk van het beveiligingssysteem werken.


rookmelders

AJAX FireProtect

De AJAX FireProtect is een draadloze Rookmelder.

– Foto-elektrische sensor voor rookdetectie
– Temperatuursensor voor branddetectie
– Ingebouwde sirene voor waarschuwingen op 85 dB
– Kan zonder een hub werken
– De batterij gaat tot 4 jaar mee
– Deze AJAX rookmelder is koppelbaar met de hub op een afstand van maximaal 1.300 meter

De AJAX FireProtect is beschikbaar in de kleuren zwart en wit.


AJAX FireProtect Plus

De AJAX FireProtect Plus is een draadloze rookmelder met koolmonoxidesensor.

– Foto-elektrische sensor voor rookdetectie
– Temperatuursensor voor branddetectie
– Ingebouwde sirene voor waarschuwingen op 85 dB
– Kan zonder een hub werken
– De batterij gaat tot 4 jaar mee
– Deze AJAX rookmelder is koppelbaar met de hub op een afstand van maximaal 1.300 meter
– CO2-sensor detecteert een concentratie van 0,005% koolmonoxide

rookmelders

De AJAX Fire Protect Plus is beschikbaar in de kleuren zwart en wit.