AJAX LeaksProtect Zwart

75.00

De AJAX LeaksProtect Zwart ✔Draadloze waterdetector ✔2 jaar garantie ✔Leverbaar in de kleuren zwart en wit ✔Snelle lekdetectie ✔Direct leverbaar

wit
Wit
zwart
Zwart
Wissen
EAN: 0856963007187 Artikelnummer: AJ-LEAKS/Z Categorie:

Beschrijving

AJAX LeaksProtect Zwart | Voor een waterdicht beveiligingssysteem

De AJAX LeaksProtect Zwart ook wel bekend als waterdetector zorgt er voor wanneer en in bepaalde ruimte het waterniveau boven een bepaald punt komt word hier een melding van gemaakt en zal dit niet uit de hand lopen.

Wanneer het water weer op het juiste niveau is zal de alarmmelding ook weer geannuleerd worden.


Plaatsing van de LeaksProtect

Het plaatsen/monteren van de AJAX LeaksProtect is erg makkelijk en voor iedereen te doen. Doordat de waterdetector in een ruimte gelegd kan worden waar er mogelijk overstromingsgevaar is of waterlekkages kunnen ontstaan is het een erg flexibele product wat in elke ruimte in te zetten is.

De bereikbaarheid met de AJAX Hub (centrale) is 1300 meter in open veld maar wanneer er een grotere afstand overbrugd moet worden kan er gebruik gemaakt worden van de AJAX ReX
Wanneer het apparaat in een kleine ruimte geplaatst moet worden of bijvoorbeeld onder een wasbak of badkuip is dat geen enkel probleem omdat de hoogte maar 14 mm bedraagt.


Waarom een LeakProtect toevoegen aan de beveiliging ?

De meeste mensen zullen denken waarom zou je je woning beveiligen tegen overstromingen of lekkages. Het antwoord hierop is simpel, door verandering van het klimaat en achterstallig onderhoud van een woning kunnen waterschades ontstaan. De negatieve gevolgen van waterschades zijn erg groot en worden onderschat door de meeste mensen en daarom is het zo belangrijk en natuurlijk ook erg fijn dat er nu op een makkelijke manier aandacht aan gegeven kan worden en u hier ook direct van op de hoogte gesteld kunt worden mocht het toch gebeuren.

In elke woning kan zonder dat bewust over na gedacht word lekkages ontstaan en de oorzaken hiervan zijn vaak

  • Defect sanitair (bijvoorbeeld toilet)
  • Waterleidingen
  • Boiler
  • Verwarmingsradiatoren
  • Wasmachine
  • Vaatwasser

Wat als?

Wat als er een lekkage ontstaat en de AJAX LeaksProtect detecteert dit en er is niemand aanwezig om de water toevoer af te sluiten?

Hiervoor heeft het AJAX systeem nog een aantal componenten die toegevoegd kunnen worden aan het systeem zodat deze er voor kunnen zorgen  dat de watertoevoer direct afgesloten word.
Het AJAX Relay en de AJAX WallSwitch kunnen aangesloten worden op de watertoevoer en er voor zorgen dat deze stopt met het toevoeren van water wanneer er een detectie van lekkage of overstroming is gedaan.

Ook kan er op deze manier voor gezorgd worden dan elektriciteit uit word gezet zodat er geen kortsluiting kan ontstaan of in ieder geval de schade word beperkt.

 

Mocht er nu aan apparaat in het beveiligde pand zijn waar een stekker aan zit dan heeft AJAX hier ook een oplossing voor de AJAX Socket


Zelf installeren of laten installeren?

Tijdens het maken deze informatiepagina over de AJAX LeaksProtect zwart bedacht ik me steeds dat de installatie van dit draadloos systeem mij het meeste bij blijft. Ik ben zelf de eigenaar van draadloos-alarm.nl en ook van het ICT-bedrijf Van Dulst Automatisering.

Voorheen werkte wij met andere merken, hiervoor moesten wij om de 6 maanden op cursus om de systemen te kunnen onderhouden. Daarnaast waren de systemen niet stabiel, maar toen ik met het AJAX- systeem in contact kwam, heb ik dit systeem uitvoerig getest en bij mij zelf geïnstalleerd.

Een korte samenvatting van de installatie

Stap 1 – Haal de LeaksProtect uit zijn verpakking
Stap 2 – Scan de QR code achter op het product en voeg deze toe aan het systeem
Stap 3 – Plaats de LeaksProtect op de gewenste locatie
Stap 4 – Leun rustig achterover en laat het beveiligingssysteem u ontzorgen!


Classificatie::Waterlek detector voor radiokanalen
Installatie methode::binnenshuis
Werkt met::Hub , Hub Plus , ocBridge Plus , uartBridge
Communicatie bereik: :Max. 1300m
Radio signaal sterkte: :tot 20 mW
Voeding: :2x batterij AAA
Levensduur batterijen::tot max. 5 jaar
Beschermingsklasse::IP65
Omgeving vochtigheidsgraad: :tot 100%
Afmetingen::56 х 56 × 14 mm
Gewicht::40 g

Extra informatie

Kleur

,

AJAX LeaksProtect Zwart
AJAX LeaksProtect Zwart
75.00