Beveiligen boot met een draadloos alarmsysteem

“Beveiliging en aansturing van bilgepomp en andere apparaten van uw jacht”

Beveiligen boot met een draadloos alarmsysteem

Als u een jacht heeft dan wordt vaak de beveiliging vergeten. Bij nieuwe jachten worden de nieuwste technieken gebruikt om de klant compleet te ontzorgen, maar geen rekening gehouden met inbraak of diefstal.

Er is een speciaal beveiligingssysteem verkrijgbaar voor jachtbeveiliging, AJAX systems is zo een fabrikant die zicht gespecialiseerd in het ontwikkelen van beveiligingsproducten voor jachten.

Omdat het aanleggen van het AJAX alarmsysteem zonder kabels gaat hoeft er ook niets te worden aangepast aan uw kostbare jacht. Of u het alarmsysteem dus zelf installeert of uitbesteed aan een ander, de installatie zal altijd eenvoudig zijn.

Beveiligen boot met 12/24 Volt alarmsysteem

Als wij een boot gaan beveiligen dan is ons alarmsysteem van AJAX het beste systeem bij u past. Het AJAX alarmsysteem is leverbaar met een 12V of 24 V voedingsmodule en is standaard uitgerust met een simkaart module waarmee het alarm op afstand te bedienen is.

Alarmsysteem met simkaart module voor meldingen en bediening

Het alarmsysteem van AJAX is standaard uitgerust met een simkaart module, hierdoor kunt u het alarm bedienen en uitlezen via uw smartphone.

Bilgepomp of verwarming inschakelen via uw smartphone

Naast de beveiliging zijn er ook schakelaars of relay verkrijgbaar die u kunt koppelen met het alarmsysteem en u op afstand vanaf uw smartphone kunt bedienen.

Zo kunt u bijvoorbeeld een pomp, verwarming, verlichting inschakelen vanaf uw smartphone overal ter wereld.

Waterdetectie module

Ook zijn er speciaal voor boten ook waterdetectie modules verkrijgbaar die u informeren als uw jacht water binnen krijgt. Waardoor u direct actie kunt ondernemen om schade te voorkomen.

In de winter moeten veel leidingen van uw boot leeg zijn om schade te voorkomen als het gaat vriezen, dit noemen ze winterklaar maken. Als er een leiding wordt vergeten dan kan het zijn dat de leiding gaat lekken en uw boot langzaam gaat zinken. Met de waterdetectie kunt u dit voorkomen.

is een intelligent inbraak beveiligingssysteem met domotica modules die u direct waarschuwt bij ongewenst bezoek. Dit gebeurd niet alleen met een melding op uw smartphone, maar AJAX zal u ook direct meerdere foto’s van de oorzaak van de melding tonen. Dit alles binnen 7 tot 9 seconden na de geconstateerde bewegingsregistratie.

Op deze wijze bent u direct op de hoogte wie zich in uw jacht bevind en kunt u gepaste actie ondernemen. Uiteraard kan de registratie van inbraak naast de smartphone ook gepaard gaan met een of enkele luide sirenes om de inbreker af te schrikken en te laten weten dat hij is opgemerkt.

Het AJAX product dat verantwoordelijk is voor bewegingsdetectie met camerabeelden is de MotionCAM. Dit product is een bewegingsmelder welke ruimtes tot 12 meter afstand controleert op aanwezigheid van personen. De detector werkt zoals alle detectors van AJAX op batterijen met een levensduur van ongeveer 4 a 5 jaar. Hierna vervang je de batterij eenvoudig zelf. Het monteren van de detector gaat dankzij de meegeleverde plugjes en schroefjes eenvoudig, en over het bereik hoeft u zich geen zorgen te maken, dit is vanaf de Hub (de benaming voor de centrale van het systeem) tot wel 2.000 meter. U kunt de AJAX MotionCAM dus werkelijk overal eenvoudig monteren.

De centrale van het systeem

Elk alarmsysteem heeft een centrale nodig, die ervoor zorgt dat alles samen werkt. De centrale heet AJAX Hub, en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De verschillen tussen de beschikbare uitvoeringen kunt u nalezen op de pagina waarin we uitleggen hoe het in zijn werk gaat.

De AJAX Hub is het enige onderdeel binnen het alarmsysteem dat bekabeld aan stroom wordt aangesloten. Naast deze 220 volt voeding is er nog een andere verbinding noodzakelijk welke ervoor zorgt dat de meldingen op uw smartphone binnen komen, en dat is internet. Mocht er geen 220 volt aanwezig zijn dan kan ook voor een Hub gekozen worden welke op 12 tot 24 volt werkzaam is.

Voor het krijgen van internet op de Hub zijn verschillende mogelijkheden. Als uw jacht een router aan boord heeft voor het internet kan deze daarmee gekoppeld worden, bij voorkeur bedraad. Als er alleen Wi-Fi aanwezig is op de locatie waar u de Hub plaatst is dit ook mogelijk, mits u kiest voor een Hub met Wi-Fi ondersteuning zoals de Hub Plus.

Is er geen internet aan boord? Ook dat is geen probleem, elke Hub is voorzien van minimaal 1 simkaart mogelijkheid, zodat u met een willekeurige provider simkaart het internet voor de Hub verzorgt. Slechts een kleine databundel is noodzakelijk om het systeem te laten functioneren. Het is ook mogelijk om naast een bestaande internetverbinding toch nog een simkaart te plaatsen als extra back-up, voor de tijden dat het vaste internet het op uw jacht laat afweten, dan neemt de simkaart zijn taken waar.

Waar bestaat een compleet beveiligingssysteem voor uw jacht uit

Elk systeem van AJAX bestaat altijd uit één Hub, en een of meerdere detectors voor inbraak registratie, of detectie van rook of water. Het complete aanbod in beschikbare detectors kunt u terugvinden in de categorie AJAX producten.

Naast detectors kiest men voor sirene’s, afstandsbedieningen, en keypads voor de bediening van het systeem. Uiteraard kunt u ook altijd met uw eigen smartphone het systeem ten alle tijden bedienen.

Vanwege het installatiegemak dat AJAX biedt, raden wij het gebruik van AJAX MotionCAM, de bewegingsdetector met ingebouwde fotocamera ten zeerste aan in combinatie met de nieuwste Hub 2. Elke Hub kan tot 100 detectors draadloos koppelen, en de Plus uitvoeringen zelfs 150.

Door gebruik van de MotionCAM is het bekabeld installeren van aparte beveiligingscamera’s niet meer noodzakelijk. Met MotionCAM maak je foto’s op elke gewenste locatie, zonder draden.

2.000 meter bereik

De detectors hebben vrijwel allemaal een groot draadloos bereik, welke ze te danken hebben aan het draadloze signaal genaamd Jeweller. Dit draadloze protocol is uniek voor AJAX producten en is door AJAX zelf ontwikkeld. Jeweller is zuinig in stroomverbruik, wat goed is voor de batterij, verbruikt weinig data, en is beveiligd tegen inbraak van buitenaf.

Nieuwsgierig hoe we de beveiliging van uw jacht naar een hoger niveau brengen?

In de provincie Alicante (Spanje) komen we vrijblijvend bij u langs om te bepalen wat u kunt doen om inbraak te voorkomen. Maak een afspraak met een van onze adviseurs via onderstaande contactmogelijkheden.

Met AJAX beveilig je verschillende objecten en percelen

Geen jacht of boot maar iets anders te beveiligen? Dat kan ook.