Roldeuren en rolluiken beheren met Ajax

Roldeuren en rolluiken bedienen met een draadloos alarmsysteem

Roldeuren en rolluiken kunnen een ideaal element zijn van een slimme woning. Ze kunnen het huis beschermen en versieren. Maar rollende constructies hebben twee problemen:

  • het openen/sluiten is vermoeiend als er niet één enkel controlecentrum is.
  • alleen vertrouwen op rolluiken en roldeuren is niet verstandig. U hebt een beveiligingssysteem nodig voor een complexe bescherming.

Met Ajax kunt u roldeuren/rolluiken bedienen via een app, maar ook automatisch met een scenario en schema. Bij een alarm werken de rollende constructies als onderdeel van het systeem en beschermen ze tegen inbraak en indringing. Bij de eerste tekenen van brand gaan ze open zodat de brandweer toegang heeft en de evacuatie makkelijker verloopt.

Hieronder leest u hoe u een comfortabel beheer van roldeuren/rolluiken kunt organiseren en de beveiliging van uw gebouw ermee kunt versterken.

Rolluiken en -deuren: werking en soorten

Er bestaan verschillende benamingen voor rollende constructies: roldeuren, rolluiken, rolhekken/-roosters en zelfs rolgordijnen. Ze werken allemaal volgens hetzelfde principe: ze worden opgerold op een rol of verschoven op rails.

Roldeuren en rolluiken kunnen decoratief zijn en extra beveiliging bieden.

Decoratief

Voor ramen, etalages

bescherming tegen inbraak, geluidisolatie en als zonwering

Roldeuren en rolluiken beschermen en bedienen met een draadloos alarmsysteem
Garagedeur en poort bedienen met een draadloos alarmsysteem


Als poort

houdt ongewenste gasten buiten en zorgt voor vrije ruimte bij de ingang van garage, parkeerplaats, magazijn

Welk besturingstype u moet kiezen

De rollende constructies kunnen handmatig en (of) automatisch worden geopend/gesloten. Handmatige roldeuren en -luiken kunnen worden geautomatiseerd met een elektromotor. Elektrische roldeuren en automatische rolluiken zijn uitgerust met een afstandsbediening of een knop voor het openen en sluiten.

Als u rolluiken en deuren op Ajax wilt aansluiten, moeten ze een elektromotor hebben.

Roldeuren en rolluiken met één tik bedienen

In de app of met een knop
Met Ajax heeft u geen aparte afstandsbedieningen en knoppen nodig voor elke roldeur en rolluik. U heeft alleen een smartphone met de Ajax-app of Button binnen handbereik te hebben voor de bediening. Wanneer u bijvoorbeeld de garage nadert, hoeft u geen tijd te verspillen met wachten tot de rolpoorten opengaan. De knop werkt op een afstand tot 1.300 meter in de zichtlijn.

Automatiseringsscenario’s

Roldeuren en rolluiken met één tik bedienen


Door de beveiligingsmodus te veranderen
Bij het verlaten van het huis – slechts één tik om het systeem in te schakelen met een smartphone of een afstandsbediening. De roldeuren en rolluiken zullen naar beneden bewegen. U hoeft niet elk raam apart te controleren of alle in- en uitgangen te bekijken. Bij uitschakeling van het alarm gaan de rolluiken op dezelfde manier open.

Volgens schema
U kunt een schema instellen voor het openen/sluiten van de roldeuren en rolluiken. U wilt bijvoorbeeld dat de rolluiken in het kantoor om 19.00 uur automatisch sluiten en om 8.00 uur weer opengaan, ongeacht de beveiligingsmodus.

Bij het in- en uitschakelen van deelinschakeling
Als u deelinschakeling activeert voordat u naar bed gaat, gaan de jaloezieën dicht of rollen de vensterrolluiken volgens scenario naar beneden. Deelinschakeling activeert de beveiligingsmodus zonder de beweging binnen een perimeter te beperken. Maar als iemand in het huis probeert in te breken, zal het alarm geactiveerd worden.

Automatiseringsscenario’s kunnen worden uitgevoerd door Relay-of WallSwitch-relais aan te sluiten op de roldeuren en rolluiken.

Hoe roldeuren en rolluiken de beveiliging van Ajax kunnen verbeteren

Verschillende voorbeelden

In geval van een poging tot inbraak
Kantoor op de eerste verdieping wordt beschermd door rolluiken. Een openingsdetector op de raamluiken detecteert een poging tot inbraak.Videobewakingscamera’s buiten registreren de verschijning van indringers. Een hub (de centrale van het beveiligingssysteem) heeft al een alarm naar een meldkamer gestuurd en een patrouille is onderweg.

Als de eigenaars lange tijd afwezig zijn
Bij het verlaten van het zomerhuis gaan met één druk op de knop alle roldeuren en rolluiken naar beneden en wordt de stroomtoevoer naar de aandrijving afgesloten. Beveiligingsmodus wordt geactiveerd. Buitendetectoren met een fotocamera bewaken de omgeving en detecteren beweging. Bij een alarm kan de eigenaar van overal ter wereld beelden bekijken om te zien of het gevaar ernstig is: of inbrekers de rolluiken openbreken of familieleden vergeten zijn het systeem uit te schakelen.

In geval van een aanval
Indringers zijn op privéterrein als de eigenaars thuis zijn: sirenes en buitenverlichting gaan aan en de rolluiken voor de ramen en de achterdeur gaan dicht. De eigenaar drukt op de paniekknop gaat door een andere deur naar buiten en wacht op een veilige plaats op de komst van de patrouille.

In geval van brand
De branddetectoren van Ajax herkennen rook, koolmonoxide en een temperatuurpiek. De roldeuren en rolluiken gaan automatisch open om evacuatieroutes vrij te maken en de brandweer toegang te verlenen. Dit kan levens redden wanneer het om minuten of zelfs seconden gaat.

Roldeuren en rolluiken bedienen met een draadloos alarmsysteem

How to connect roller doors and shutters to an Ajax system

We recommend you contact a specialist. To make sure the connection takes the minimum amount of time, we prepared detailed instructions.

Nieuws

Roldeuren en rolluiken beheren met Ajax

Roldeuren en rolluiken beschermen en bedienen met een draadloos alarmsysteem

Nieuws

Ajax Socket: Een slimme energie stekker voor een slim huis

Ajax Socket is een radiogestuurde slimme stekker ontwikkeld door Ajax Systems. Het …

Nieuws

AJAX PRO Desktop 3.2: naadloze samenwerking van installatie-, service- en bewakingsunits

Maak kennis met PRO Desktop 3.2 met ondersteuning voor bedrijfsaccounts voor …

Nieuws

Motioncam Outdoor foto’s op verzoek

MotionCam (PhOD) Juwelier en MotionCam Outdoor (PhOD) Juwelier breiden de reeks bewegingsdetectoren uit …

Nieuws

AJAX Draadloos Alarm update 2.13.1

De OS Malevich 2.13.1 update biedt de mogelijkheid om toegangscodes aan te …

Uncategorized

Welcome to Flatsome

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or …

Uncategorized

Just another post with A Gallery

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In sed …

Uncategorized

A Simple Blog Post

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam …

Style

A Video Blog Post

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In sed …
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.