ROOKMELDERS VERPLICHT IN 2022

“In 2022 is het voor iedere woning verplicht om op elke verdieping een rookmelder te hebben”

ROOKMELDERS VERPLICHT IN 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om op elke verdieping een rookmelder te hebben in je huis, en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen gaat. Hiervoor wordt het Bouwbesluit aangepast en wordt het dus wettelijk verplicht om hieraan te voldoen. Ook als je in een huurhuis woont. 

U kunt bij de rijksoverheid meer lezen over de nieuwe wet over rookmelders.

WAT ZIJN DE GEVOLGEN ALS IK GEEN ROOKMELDERS HEB?

Als een woning niet voldoet aan de eisen van de wetgeving dan wordt de woning beschouwd als ‘niet-conform’ de wetgeving.

Als u niet voldoet aan de wetgeving dan riskeert u een boete van de gemeente of kan een verzekeraar besluiten om niet uit te keren na brand in een huis zonder voldoende rookmelders.

SLIMME ROOKMELDERS

Tegenwoordig zijn er ook slimme rookmelders te koop, deze slimme rookmelders kan je aan je smartphone kunt koppelen zodat je op afstand de rookmelder kunt aan- en uitzetten.

Ook krijg je de meldingen via je smartphone, ook als je niet thuis bent. Dit geeft wat extra gebruiksgemak, maar leidt ook tot een hogere prijs.

Draadloze rookmelders verplicht in 2022

WAAR KAN IK DE JUISTE ROOKMELDERS KOPEN?

We zeiden het al eerder, de beste rookmelder vinden doe je niet zomaar. Wij vertellen je daarom de kenmerken om in het oog te houden als je jouw aankoop doet. Zo weet jij waar je op moet letten.

Eisen draadloze rookmelders wit verplicht in 2022

Aan welke eisen moet een rookmelder voldoen?

Volgens de Nederlandse wet moet een rookmelder aan verschillende eisen voldoen. Zo is het Europese EN 14604 certificaat verplicht. Voor rookmelders op netstroom is ook een NEN 2555 certificaat nodig.

Deze certificaten garanderen onder andere dat de rookmelder een goed geluidssignaal geeft, eenvoudig te plaatsen is en op tijd rook detecteert. Daarnaast moet een rookmelder een CE-markering hebben en niet van het ionische type zijn.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00